Millenniumi díjak - 2010

Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2000. évi közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának és eredményeik védelmének szentelt világnappá nyilvánítja, amely tisztelgés az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt.

Ebből az alkalomból adja át évente a szellemitulajdon-védelem hazai intézménye, a Magyar Szabadalmi Hivatal az ezredfordulón alapított Millenniumi Díját kiemelkedő hazai szellemi alkotóműhelyeinknek.

Ebben az évben a világnap alkalmából díjban részesültek: a Magyar Mérnöki Kamara, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Újirány - építészeti, design, film és animációs - alkotócsoport, valamint két nagy múltú intézmény, az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar interdiszciplináris doktori iskolája, és a tulajdonukban lévő TactoLogic vállalkozás, a tapintásérzékelésben elért kutatási-fejlesztési tevékenységért.

A díjakat Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke 2010. április 22-én adta át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen rendezett világnapi eseményen.

 

Kopek Gábor rektor
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Dr. Bendzsel Miklós elnök
Magyar Szabadalmi Hivatal

Kopek Gábor rektor, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Dr. Bendzsel Miklós elnök, Magyar Szabadalmi Hivatal

Díjazottak

Díjazottak Díjazottak Díjazottak
Díjazottak Díjazottak
2010/04/22